Your Sister's Sister

Een broer, een ex en de zus van in ‘a cabin in the woods’. Maar dit is verre van een griezelfilm, al zou het prachtige, half tussen de bomen verscholen houten huisje er prima dienst in doen. Dit is een comedy/drama. Dezelfde labels die ik aan de film Deal heb gegeven, alleen met Your Sister’s Sister komen beide iets heftiger naar voren.

De broer is Jack, de ex is Iris en de zus van is Hannah. Ze hebben alle drie hun geheimen, problemen en verdriet. Ze komen onbedoeld samen in die hut in het bos, waar de rust wordt gezocht, maar het omgekeerde wordt verkregen door een gebeurtenis die een kettingreactie van openbaringen teweegbrengt die zowel tragisch als grappig zijn.

Dat is dan ook meteen het mooie van deze praatfilm, dat die twee eigenschappen in subtiel evenwicht naast en door elkaar lopen. Ik had niet verwacht dat ik echt zou moeten lachen, noch dat de pijnlijkheid van de situaties toch zo eerlijk over zouden kunnen komen. Het is een soort van ‘comedy of errors’, maar wel een fijne, die de eindjes wel heel mooi aan elkaar knoopt, maar waarbij ik dat helemaal voor lief neem.

Oog voor detail: het begin van de film. Het beeld is zwart, je hoort stemmen. Er komt beeld, van een kamer vol mensen. De camera staat stil bij de verschillende aanwezigen terwijl de gesprekken door gaan. Maar het mooie aan de scène is, dat de mensen op het moment dat ze in beeld zijn (net even) niet praten, maar luisteren, of even voor zich uit staren, nadenken. Eerst denk je nog even dat het geluid misschien wel ergens anders vandaan komt, maar dat is niet zo. Het blijkt een mooie zet die even later duidelijk wordt, namelijk de aandacht te vestigen op de reden waarom die mensen bij elkaar zijn en dat ze allemaal even in hun moment van reflectie worden vastgelegd. Mooi gedaan.

Plaats een reactie